Nevoia de sprijin și nevoia de comunicare sunt absolut normale pentru orice ființă umană, mai ales în situații dificile din viață.

Chiar dacă într-o primă etapă cei apropiați par persoanele potrivite pentru a discuta, uneori este mai dificil să comunici cu cei din jur despre problemele tale, fie că este vorba de familie sau de prieteni, deorece există posibilitatea de a fi judecat, influențat sau chiar respins. 

Mai mult, orice implicare emoțională poate îngreuna rezolvarea situației sau poate pune o mai mare presiune asupra persoanei care se confuntă cu o dificultate. De aceea, soluția optimă de facilitare a vindecării emoționale și de găsire a unei rezolvări pentru o situație dificilă este de a apela la ajutorul unui consilier. 

Știm că e nevoie de curaj și tărie în realizarea primului pas pentru soluționarea unei situații de criză,  

dar pentru aceasta suntem aici, să îți oferim consiliere și suport.

Consilierea este un instrument de sprijin a cărui scop este să îi ajute pe oameni să ia decizii și să facă anumite alegeri în viața lor, contribuind în același timp la depășirea unor situații de criză, prin oferirera suportului și metodelor necesare.

Rolul consilierului este acela de a ajuta persoana consiliată să exploreze mai multe alternative, comunicând liber și deschis. 

Consilierul nu are un rol de direcționare sau de sfătuire, ci unul de facilitare a explorării aspectelor vieții, printr-o comunicare liberă și deschisă, cu ajutorul anumitor tehnici. 
Prin discutarea preocupărilor, consilierul va identifica împreună cu persoana consiliată, modalitățile optime de găsirea a soluțiilor la situațiile stresante sau de criză.

Scopul final al consilierii este de a permite persoanei să facă propriile alegeri, să ia propriile decizii și să acționeze în consecință.

Cu ajutorul consilierii vei beneficia de sprijin și suport emoțional, precum și de oportunitatea de facilitare a vindecării tale emoționale.  Împreună cu consilierul vei stabili data și ora de întâlnire, durata sesiunii, precum și detaliile legate de confidențialitate. Consilierii din cadrul Asociației Primul Pas sunt persoane cu experiență, ce lucrează pe baza unor standarde morale și etice. Echipa noastră este formată dintr-un personal cu care îți va fi ușor și plăcut să comunici. 

Consiliere în situaţie de criză cauzată de o sarcină

Consiliere post-avort

         

Consiliere suportivă  pentru femeile însărcinate

Ateliere de lucru manual pentru femei


CONSILIERE ȘI SUPORT

Știm că e nevoie de curaj și tărie în realizarea primului pas pentru soluționarea unei situații de criză, dar pentru aceasta suntem aici, să îți oferim consiliere și suport.
 

SĂNĂTATEA FEMEII

Fie că este vorba de cea fizică sau mentală, sănătatea este un aspect esențial din viața fiecărui om, aspect căruia trebuie să îi acordăm o maximă importanță.
 

EDUCAȚIE PENTRU VIAȚĂ

O educație sănătoasă a tinerilor contribuie la dezvoltarea întregii societăți, prin formarea unor adulți responsabili și a unor viitoare familii armonioase.
   

Contactează-ne

          Scrie-ne dacă ai nevoie de suport sau de informaţii despre serviciile noastre!

Map Data
Map data ©2016 Google
Map Data Map data ©2016 Google
Map data ©2016 Google
LocaLIZARE: Iaşi, strada Arhitect G.M. Cantacuzino nr.2 (fostă strada Crişan), la intersecţia cu strada Costache Negruzzi. Informaţii suplimentare  la tel: 0232 277 901