Despre Asociaţia Primul Pas

   

”Asociația Primul Pas” este una din primele organizații din România care din 1998 continuă să sprijine femeile, prin servicii de consiliere în cazul unei sarcini neașteptate ce generează o situație dificilă și servicii de consiliere post-avort. De la înființarea centrului, câteva mii de femei care s-au confruntat cu anumite probleme cauzate de o sacină neplanificată, au beneficiat de sprijin emoțional, spiritual și material. ”Primul Pas” înseamnă la propriu, un prim pas către soluționarea unei crize de sarcină.

Tot în 1998 am deschis și un centru rezidențial denumit ”Casa Estera”, special creat pentru mame însărcinate și  mame cu copil (femei care se aflau într-o situație personală dificilă, apărută ca urmare a neimplicării familiei și  a partenerului). Zeci de mame tinere au fost sprijinite în acest centru, fiind ulterior ajutate fie să se reintegreze  în familie, fie să-și construiască un drum în viață alături de copil. 

MOTIVAŢIE

Consilierea în criză de sarcina a constituit inima serviciilor pe care le-am oferit. Ce ne-a motivat să fim alături de aceste femei? Ceea ce ne motivează și astăzi:

  Iubirea și compasiunea față de aproape, regăsite în servicii care aduc speranță și alinare.
●  Dorința de întâmpinare a nevoilor femeilor însărcinate aflate în criză prin oferirea de suport emoțional și material.
  Necesitatea unor centre pentru femei, care să ofere informații despre perioada intrauterină a copilului, consecințele unei întreruperi de sarcină și despre transformările pe care le suferă o femeie care poartă în ea o nouă viață.

Un alt concept către care ne îndreptăm atenția este educația. Astfel că, în anul 1999 am inițiat proiectul de informare și responsabilizare a tinerilor privind riscurile și consecințele debutului timpuriu al vieții intime, denumit ”Dragoste și responsabilitate”. Credem că prin acest proiect am reușit să-i ajutăm pe tineri să-și adreseze întrebări, să caute răspunsuri și să fie mai bine informați în legătură cu problemele cu care se confruntă. În prezent, acest program de educație se derulează sub numele de ”Trăiesc armonios” și se
desfășoară la cerere, în colaborare cu profesori din diverse școli și licee din Iași.

ECHIPA

Oamenii care îți vor oferi sprijinul necesar în cadrul centrului ”Primul Pas” sunt specializați în servicii de consiliere, muncă pe care o facem de peste 15 ani și de asemenea, în domeniul medical. Dar mai mult decât atât, aici vei întâlni o echipă cu inima deschisă, a cărei angajament este să ofere suport, înțelegere și informații. 

Activitatea noastră ne este întotdeauna ghidată de valori fundamentale, de dorința de face bine și de a găsi soluții în diferite situații. Credem cu tărie în educație și într-o informare corectă și ne bucurăm atunci când persoanele care vin la centrul nostru simt dedicarea și energia investite în fiecare activitate.

De-a lungul timpului și a muncii noastre am descoperit că viețile se pot schimba cu adevărat în bine, că întotdeauna există mai multe variante în rezolvarea unei probleme și că fiecare poveste de viață este unică și importantă.

Echipa noastră mică are o mare disponibilitate de a oferi ajutor și sprijin. Suntem aici dacă simți că ai nevoie de noi. 

CONSILIERE ȘI SUPORT

Știm că e nevoie de curaj și tărie în realizarea primului pas pentru soluționarea unei situații de criză, dar pentru aceasta suntem aici, să îți oferim consiliere și suport.
 

SĂNĂTATEA FEMEII

Fie că este vorba de cea fizică sau mentală, sănătatea este un aspect esențial din viața fiecărui om, aspect căruia trebuie să îi acordăm o maximă importanță.
 

EDUCAȚIE PENTRU VIAȚĂ

O educație sănătoasă a tinerilor contribuie la dezvoltarea întregii societăți, prin formarea unor adulți responsabili și a unor viitoare familii armonioase.
   

Activităţi de suport pentru Asociaţia Primul Pas

Vreau să donez

Oferă din inimă pentru inimi. O mamă însărcinată sau cu copil îți mulțumește pentru ajutor!
   

2% Pentru Viaţă

Lumea de mâine cu 2% mai bună. Redirecționează 2% din impozit. Poți schimba viața cuiva!
  

Vreau să fiu voluntar

Dacă dorești să ni te alături, dă-ne de veste. Poți să faci bine pentru ceilalți dar și pentru tine.
     

    

Abonează-te la Newsletter

Ţine legătura cu noi pentru a afla ultimele noutăţi despre activităţile şi evenimentele noastre