Organizația Mondială a Sănătății definește sănătatea ca o stare perfectă de bine în care se găsește un individ din punct de vedere organic, spiritual și social.

Este foarte important ca fiecare femeie să cunoască noțiuni și să dețină informații despre modul în care organismul său funcționează, despre modificările care apar în corp de la pubertate până la menopauză, despre boli și alte afecțiuni care pot apărea pe parcursul vieții și de asemenea, despre metodele de prevenție alte acestora.


Sănătatea, fie că este vorba de cea fizică sau mentală este un aspect esențial din viața fiecărui om. Grija pentru sănătate, prevenția unei situații deficitare care ar putea să apară în viitor sau tratarea la timp, contribuie la posibilitatea de a trăi o viață armonioasă, interesul și grija îndreptându-se către lucrurile care contează pentru fiecare.


Din punct de vedere fiziologic, corpul femeii este diferit de cel al bărbatului. În primul rând, posibilitatea femeii de a da naștere constituie diferența majoră dintre cele două sexe. Femeile pot fi dezavantajate din punct de vedere al sănătății față de bărbați, datorită diferențelor la nivel de organe, țesuturi, sisteme, hormoni. Predispoziția la boli poate fi diferită la femei și de asemenea, reacția la medicamente. 

Femeia trebuie să fie informată cu privire la serviciile și procedurile medicale pe care le alege și este important să dețină informații și despre consecințele fizice și psihice, care pot să apară. O bună informare contribuie la conștientizarea implicațiilor anumitor tratamente și proceduri. Informarea însamnă posibilitatea de a avea mai mult control.


Există o serie de factori și condiții care contribuie la sănătatea femeilor, aceștia aflându-se într-o relație de interdependență: condiția socială, venitul, educația, mediul social, familia, locul de muncă, moștenirea genetică, mediul, cultura. Dar mai mult, cea mai mare parte din a trăi sănătos, se reduce la a face alegeri sănătoase.

Servicii de ecografie pentru depistare sarcină

Teste de sarcină


CONSILIERE ȘI SUPORT

Știm că e nevoie de curaj și tărie în realizarea primului pas pentru soluționarea unei situații de criză, dar pentru aceasta suntem aici, să îți oferim consiliere și suport.
 

SĂNĂTATEA FEMEII

Fie că este vorba de cea fizică sau mentală, sănătatea este un aspect esențial din viața fiecărui om, aspect căruia trebuie să îi acordăm o maximă importanță.
 

EDUCAȚIE PENTRU VIAȚĂ

O educație sănătoasă a tinerilor contribuie la dezvoltarea întregii societăți, prin formarea unor adulți responsabili și a unor viitoare familii armonioase.
   

Contactează-ne

          Scrie-ne dacă ai nevoie de suport sau de informaţii despre serviciile noastre!

Map Data
Map data ©2016 Google
Map Data Map data ©2016 Google
Map data ©2016 Google
LocaLIZARE: Iaşi, strada Arhitect G.M. Cantacuzino nr.2 (fostă strada Crişan), la intersecţia cu strada Costache Negruzzi. Informaţii suplimentare  la tel: 0232 277 901